Youtube
Archivní rozhovor s Beau / Insect Warfare (z roku 2006)
25.01.2016 23:24 Samuel
Obrázek

Vypustil jsem novinku o reunion koncertu americké grindcore brusky Insect Warfare. Grindore maniaci určitě zbystřili, že? Snad i proto, že jejich vystoupení neproběhne u nich doma v rodném městě Houston, ale u nás v ČR na Obscene Extreme festivalu. Nápad oprášit archiv se zrodil přesně v ten okamžik, kdy jsem vypustil novinku … Do světa jedniček a nul letí rozhovor, který jsem dělal s jejich kytaristou jménem Beau. Trochu jsem se jen zalekl data vzniku, psal se tehdy rok 2006. Rozhovor vyšel v How Can Limo Kid Kill Your Dreams? č.3, v době kdy se ještě místo FB používal myspace …

Insect Warfare v té době začínali hrát a já jsem s Beau prohodil pár emailů, vyměnili jsme si trika svých kapel, koupil si jejich mikinu (kterou už nenosím, ale již nějaký ten pátek má „nového pána“ nedaleko Hradce Králové, že?) a udělal rozhovor. Beau byl nadšený grindcore maniak, odepisoval velice rychle a více než jeho novou kapelu (myslím IW), jsem v té době měl rád (a stále hodně mám) jeho předchozí kapelu Machine Gun Romantics (fungovali v letech 2002-2005). Na discogs se o jejich konci píše: „The band split up in 2005 because Ryan smoked weed.”. Členy MGR jsme pak mohli potkat v mnoha dalších hlučných skupinách.

V recenzi na HCLKYD? Č.3 byla vypíchnutá jedna část rozhovoru … “Kytarista Beau americké grindové sebranky Insect Warfare odpovídá na otázku: Pocházíš z Houstunu, můžeš říct něco o tamní scéně? – NO, protože Rahi a já jsme oba velmi antisociální a introvertní, moc se ven nedostaneme.“ :) IW se rozpadli v roce 2008, rok po vydání parádní desky „World Extermination“, které vyšlo přes tři tisíce kusů. První pressy byli vydané za spolupráce 625 Thrashcore / Regurgitated Semen Records, čtvrté vydání pak vyšlo na Earache Records.

V roce 2009 jeli IW anglické reunion tour, které s nima odzpíval Rich z THE AFTERNOON GENTLEMEN. Beau měl po konci IW obchod s muzikou a hrál další v kapele No Talk. To už ale zase jinde jsme, No Talk na mně byli až moc “rock´n´roll” … vracím se tedy do roku 2006.

Rozhovor vznikl po emailu, otázky: Samuel, odpovědi: Beau a překlad: Jana.

V té době vyšla na czechcore i recenze na jejich desku “World-Extermination” od Inyho. CD poskytl Max 625.

PS: Je potřeba také zmínit, že Insect Warfare vyšel split EP na českém grindcore labelu Psychocontrol Records!

 

Jak už to tak bývá, na většinu skvělých kapel narazíme naprostou náhodou. Někdy začátkem roku 2006 jsem se poflakoval po internetu a narazil jsem na grindcore kapelu Insect Warfare (ostří maníci, kteří mají za sebou působení v kapelách jako Machine Gun Romantic nebo Hatred Surge). Poházejí ze země za velkou louží, konkrétně z města Houston v Texasu a svou tvorbou se vrací ke kořenům grindcore. Hrají tak drsně jak to jen jde a myslím, že nejen po Americe se do povědomí posluchačů tvrdé muziky dostali neuvěřitelně rychle. Někde jsem viděl i plakát na společný koncert Unholy Grave a Insect Warfare a popis mluvily jednoznačně: U.G., legendy – I.F., budoucí legendy. Myslím, že to není daleko od pravdy! Nedalo mi to a svoje nadšení jsem otestoval dopisem na email kapely. Během pár hodin mi odepsal jejich kytarista Beau. Podle komunikace co jsem s ním vedl musím říct, že to je naprosto  skvělý přátelský chlapík a mně nedalo mu poslat pár otázek, na které odpověděl stejně rychle a otevřeně jako na první email. Radost potkat skupinu takovou skupinu! V době kdy tento rozhovor vychází má kapela venku debutní LP „World Externimation“ na 625/RSR a split s Carcass Grinder na tuzemském labelu Psychocontrol. Obě nahrávky jsou naprostá smrt - Grind On!

 

Ahoj Beau, je skvělý že jsi si udělal čas na tenhle rozhovor. Můžeš říct něco o sobě a o Vaší skvělý skupině Insect Warfare?

Ahoj! Vždycky je fajn pokec mezi grindery odjinud. Teď zrovna je kapela: já (kytara, basa), Rahi jako zpěv a Dobber na bicí. Ve studiu jsme jen tři, protože nám takhle práce a nahrávání přijde snazší. Na živých vystoupeních nás doplňuje na basu Tom. Nehrajeme moc koncertů, jsme raději doma, posloucháme nahrávky a kouříme trávu.

Jasně komunikace je naprosto skvělá! Kdy jsi začal s Insect Warfare a proč? Hrál jsi předtím v jiných skupinách?

Insect Warfare vznikli někdy kolem 2004 jako noisy grindcore parta. Já jsem se přidal o pár měsíců později a společně jsme ve zkušebně nahráli naše první demo nazvané „Gulf Coast Infestation“ (CD-R). Začal jsem psát hromadě lidí a měnit demo se spoustou lidí po celém světě. Myslím, že důvodem vzniku IW bylo to, že jsme prostě chtěli hrát tradiční a hlučný grindcore, na kterém jsme vyrostli. Všichni máme rádi kapely jako Napalm Death, Terrorizer, Assuck, Warsore, Arsedestroyer atd. A takovou muziku jsme chtěli vytvářet. Všichni jsme hráli před IW v nějaké kapele, ale to nestojí za řeč, haha.

Dobrej vtip že ty kapely nestojí za řeč. Chlape, pokud se nepletu hrál jsi na bassu v Machine Gun Romantics a to je jedna z mých oblíbených skupin.  Ale o něčem jiném …, četl jsem s Vámi rozhovor v Maximum Rock´a’Rollu a často tam mluvíte o trávě. Myslím, že to začínalo … “posloucháme desky a kouříme trávu” … . Proč je kouření trávy pro Vás tak důležité?

Jo, hrál jsem na basu v Machine Gun Romantics. Alex, který hrál v IW na basu, byl taky členem Hatred Surge a v MGR obstárával bicí. Alex a já jsme nejlepší přátelé a spolu jsme hráli ve spoustě kapel. S pozdravy IW a trávě: Rahi, náš zpěvák, je vášnivý kuřák trávy. Stará se jenom o kouření, videohry, grind a thrash metal. Nekouřím ani nepiju, ale obdivuji se jeho vášeň pro marihuanu, hahah.

Nekouříš, nepiješ … je to Tvůj životní styl nebo jsi Straight Edge?

Nepiju ani nekouřím, protože jsem nikdy necítil potřebu. Nejsem straight edge a nepovažuji se ze součást žádné scény. Kašlu na to. Raději strávím svůj čas na jiných věcech než na drogách. Jak jsem řekl, nemám problém s lidmi, co jsou na drogách. Každý by si měl možnost vybrat svůj vlastní život.

Pocházíš z Houstonu, můžeš říct něco o tamní scéně?

No, protože Rahi a já jsme oba velmi antisociální a introvertní, moc se ven nedostaneme. Je tu spousta kapel, ale já nejsem součástí žádné scény. Scény mě děsí, protože jsou ornou půdou pro davovou mentalitu, což se mi nelíbí. Ale je tu dost dobrých kapel jako: Weak Minds (powerviolence), Blaspherian (old school death metal), Crusher (thrashing grindcore) a PMRC (hardcore). Skoro neopouštím svůj dům, takže jsem nebyl na koncertě skoro rok.

Na mikinách a tričkách Insect Warfare jsou nápisy „At War With Grindcore“, „Death To False Grind“. Co pro tyhle slogany pro Vás znamenají? Co grindcore znamená pro Tebe?

Jsme velmi hrdí, že jsme grindcorová kapela. Pořád se snažíme říkat věci nahlas a být hrdí na své nahrávky. Na grindcore jsme vyrostli a myslím, že můžu mluvit za všechny, když řeknu, že jsme šťastní, že se můžeme podílet na kapele, jako je tato. Grindcore je pro mě nejextrémnější způsob, jak se vyjádřit. Miluji extrémní rychlost a krk-lamájící tempo muziky stejně jako její primitivní a surové aspekty. Nikdy bych nechtěl, abychom byly napomádovaná kapelka. Chci aby naše nahrávky vždycky zněly tak surově, jak je to jen možné. Tak by měl grindcore znít!

Váš nový split singl s Carcass Grinder vyšel na českém vydavatelství Psychocontrol Records. Proč jste ho vydali právě zde?

Nějakou chvíli se už znám s Masou z Carcass Grinder a on mě informoval, že se dali CG zase dohromady a koncertují. Věděl, jak velký jsem jejich fanoušek a Ei (jejich zpěvák) se nás zeptal, jestli by jsme s nimi nechtěli udělat split. Souhlasili jsme, protože si jich fakt vážíme. Tak jsem potkal Ottu z Psycho Control. Líbí se mi jeho kapelu Needful Things a s touto nahrávkou odvedl skvělou práci. Jsme rádi, že jsme mohli vydat tuhle nahrávku v České republice!

Co si myslíš o punks and skins unity?

Hahaha, jsme nihilistický fanoušek grindcore. Nezajímá mě, jestli jsou punks a skinheads spojeni nebo ne. Skinheadská kultura na mě nemá žádný vliv, sorry.

Naprosto skvělý jsou designy Vašich triček, mikin a nahrávek, kdo je navrhuje a kreslí?

Náš kamarád Daniel Shaw dělá všechny návrhy. Všichni sedíme okolo a přicházíme s nápady a on to potom kreslí perem a inkoustem. Poté to dodělávám ve Photoshopu a sázím všechny nahrávky. Ten proces mám fakt rád.

Abych řekl pravdu, věděl jsem že to je Daniel Shaw. Řekl by jsi o něm a jeho práci něco víc?

Aaaa. Jo, Daniel je skutečný old-school metalista, ale miluje taky punk a grindcore. Je mu nějakých 30 a už 8 let jsme kamarádi. Poznal jsem ho skrze místní death-metalovou scénu. Je teď dost zaměstnaný tím, aby si vybudoval vlastní byznys, ale pořád shání práci pro kapely. Jediná jeho podmínka je, aby byla brutální a nekompromisní. Nepracuje pro kapely, které se mu nelíbí, ať už by šlo o jakoukoli cenu.

Hodně lidí je proti MySpace, co si o něm myslíš Ty?

Myslím, že myspace je vopruz, ale je to nutné zlo. Dnes děcka nečtou časopisy nebo tradiční webové stránky. Jediný způsob, jak se lidi dovídají o nové muzice, je skrze myspace. Myslím, že je to na hovno a každý den se mi zdá, že porušujeme svoje ideály, ale taky bez toho už nemůžeme být. Jediná dobrý věc je to, že můžeš být v rychlém kontaktu se svými přáteli z celého světa.

Je pro Vás důležité mít politické texty?

Nejsme politická kapela. Snažíme se mluvit o těch sračkách okolo nás - jako technologie a témata zbrojení, stejně jako znečištění a další věci. Hodně přemýšlím o věcech, co se týkají zasrané vlády, ale o tom mluví hodně kapel, tak jsem se rozhodl, že bychom měli řešit jiné věci, aby byly naše texty trochu odlišné.

Myslíš si, že “hardcore/punk” subkultura může změnit nebo ve větším rozsahu ovlivnit myšlení lidí a jejich pohled na společnost, případně ji i měnit? Co slova “hardcore/punk” znamenají pro Tebe?

Abych řekl pravdu, nemyslím si, že by punková subkultura mohla změnit ve větší míře něčí názor. Nejsem rád negativista, ale skutečně věřím, že většinová společnost je tak zažraná do své cesty a svázaná pohodlím, že nikdy nebude schopna slevit ze svých ideálů. Punk je přesně takový, jako jsi ho nazval: subkultura. Tak to vždycky bude a to je to, co mě na něm těší. Když to poslouchám, nestarám se o to, jak změnit svět, spíš o to, jak porozumět lépe sám sobě. Nepociťuji potřebu cpát svoje názory jiným lidem a oceňuji, když lidi do mě necpou svoje sračky.

Vydali jste něco na evropských labelech a nebá mi to se nezeptat, plánujete turnú po Evropě?

Plánujeme Evropu někdy v roce 2008 nebo 2009. Je tu tolik skvělých kapel, se kterými si chceme zahrát! Jsem velmi vděčný a šťastný, že evropské labely s námi chtějí pracovat. Myslím, že je skvělé mít tu nahrávky!

Beau, bylo fajn s Tebou pokecat a udělat tenhle krátkej rozhovor. Díky a doufám, že se potkáme na nějakém z Vašich evropských koncertů. Chceš něco říct závěrem?

Ne, díky Tobě, že jsi nás zpovídal. Bylo mi potěšením. Uvidíme se v roce 2009, jsem si jistý.

 

… V ČR se s nimi poprvé můžete vidět po letech - v roce 2016 :)

http://obsceneextreme.cz/cs/bands/detail/id/insect-warfare/2016

http://czechcore.cz/OBSCENE-EXTREME-2016-P7027317.html      

 

 

Další recenze/články najdeš na samuelrecords.blogspot.com.

 

Obrázky

   
Insect Warfare „World Externimation“
Insect Warfare „World Externimation“
Insect Warfare
Insect Warfare
Beau
Beau
Beau
Beau

 

Retro Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9
Zraz Anonymných Alkoholikov vol. 9 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 17:00 - 23:59 )
Letohrad | Pizzerie U Forchu Více informací ...
Pallasit
Pallasit 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:00 - 23:00 )
Pallasit, Zruč nad Sázavou Více informací ...
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady
Tetem // Garga Pitic (Hun) - Boss Bar Poděbrady 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 19:30 - 23:59 )
Poděbrady | Boss Bar Více informací ...
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další
Sweat (USA) + 50m Znak (CZ) + další 29.03.2024 - 29.03.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
Gurs // Samota // sinks
Gurs // Samota // sinks 03.04.2024 - 03.04.2024 ( 19:00 - 22:30 )
Brno Vegalite Více informací ...
Pražské koncerty Conflict (UK)
04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Praha 007 Více informací ...
INDUSTRY (DE) + více
INDUSTRY (DE) + více 04.04.2024 - 04.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Liberec, Azyl Pivní Bar Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
KIBERA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:23, Siki


SKORUP/A - Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:21, Siki


NOSTRA CULPA, Broumy - hospoda, 16.3.24
17.03.2024 21:20, Siki


YE.STEM, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:13, Siki


ZEMĚŽLUČ, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:12, Siki


ANGRY BRIGADE, Praha - 007, 15.3.24
17.03.2024 21:11, Siki


Botch, Praha - MeetFactory, 8.3.2024
Botch,  Praha - MeetFactory, 8.3.2024 09.03.2024 19:55, Mira


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (291)
Garlands – Ztracená místa (201)
ARANANAR – Domov, Co Nebyl (193)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (152)
Přišel podzim 2023 a do ČR míří La Casa Fantom (145)
Bratislavské Dievčatá - s/t (135)
Serotonin Zero - Broken worlds (122)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
The Fialky - Chulig​á​ni II.
Hippie Chippies - Double Trouble
Garlands – Ztracená místa
Pivnica / Active Minds - split
Testimony – Of Life And Death
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.