Youtube
DISTORT VANCOUVER 5.
29.09.2009 08:32 -273.15Zbyňa
Obrázek
FEAR OF TOMORROW, TEMPTEST, SPECTRES, UNFUN, CHUCK NORRIS, RIPPER, HELLSHOCK

No pochopitelně i v Kanadě je potřeba vymetat všecky punkový akce. Byl jsem vcelku zodpovědný a začátkem roku jsem chodil skoro na všechny punk/hc akce ve Vancouveru, ale nepsal jsem nic, protože nebylo kde a jak. V létě jsem byl mimo a projebal jsem tak spoustu parádních akcí (TOXIC HOLOCAUST a XBRAINIAX mě fakt mrzí), ale na podzim jsem už zase zpět, inovoval jsem a tak tady jsou klasický zbytečný kecy.
Páté pokračování každoročního festivalu ve Vancouveru, tentokráte s hlavními hvězdami z USA HELLSHOCK. To jsem si nemohl nechat ujít. Samotná propagace byla hodně svérázná, protože až do posledního dne se nevědělo, kdo přesně bude hrát a jistými skupinami byly akorát již zmiňovaní HELLSHOCK a FEAR OF TOMORROW. Takže ještě v den festu jsem na myspace študoval, co vlastně bude hrát. Ještě ve čtvrtek, jak jsem šel v noci z hokeje, tak jsem uviděl plakát na „před DISTORT VANCOUVER“ show s MASS GRAVE. Kurva, tak na netu o tom není ani zmínka, na MASS GRAVE stránkách taky nic, žádnej web o punk akcích ve Vancouveru neexistuje a teď takovej plakát na ulici. Bylo mi to nějaký podezřelý a tak atakuju Heshera z MASS GRAVE a prý tam nehrajou. Tak kurva, co to je za vtipy? Ostatní skupiny jsem neznal a tak jsem nešel a radši do sebe lil Plzeň v nově objevené české hospodě.
Ale sobota už klapla, začátek je avizovaný na 3 p.m. (protože večer je na jiným místě ve Vancouveru poslední vystoupení SUBHUMANS), ale nejsem žádnej jeliman a vím, že to je zas jeden z dalších bludů a že koncert začne tak v 5 p.m. Před pátou už jsem tam, schovávám piva za klub, protože vnášet vlastní chlast se nesmí a docela mám strach, že ty mraky bezdomovců, co jsou všude kolem, mi to najdou a vyzunknou. Akce je v RICKSHAW THEATRE na Hastings a Main, což jsou vyhlášené ulice bezdomovců, feťáků, kurev a podobné smetánky. Zrovna se chystá první band a to FEAR OF TOMORROW. Před rokem jsem si v Dánsku koupil jejich demo a tak to docela znám. Tady jsem je ve Vancouveru viděl už snad 5x, protože hrajou skoro každej týden. Velice pracovitá skupina a vlastně Float (kytara… a i kytara v Limb From Limb) je hlavním organizátorem celého festu. FEAR OF TOMORROW jsou prostě parádní záležitostí. V Evropě tohle hraje každá druhá skupina, ale tady ve Vancouveru jsou F.O.T. jediní, co vržou crust/hc. Většinou je celej gig bez mezer mezi vály a tak to má grády jak prase. Takže i dnes rychlej crust hard core se 100% nasazením všech členů a hlavně Float do toho dával vše. Na druhou kytaru hraje Hesher – jinak bicí v MASS GRAVE. Vynikající vystoupení na plnej knedlík, ale lidí je pořád málo. Nechápu. Společně s MASS GRAVE jsou F.O.T. nejlepší vancouverskou skupinou a hrají skoro pokaždé jako první. Škoda, zasloužili si větší podporu. Já jsem ale spokojen nad míru.
Po nich TEMPTEST, takovej jako když emo psychodelic hc. Toto fakt nemusím, ale nasezení všech členů je skutečně příkladné, je vidět, že je to baví a tak to má být. Muzika jde mimo mě, ale jinak dobrá kapela. Vykecávám s MASS GRAVE a prý fest před týdnem v L.A., kde hráli, byl vražednej, prý solidní bitka mezi fanynkami, haha. V tom USA ty akce musí být asi fakt pekelný. Prý se ten fest odehrával na střeše nějakýho mrakodrapu. Čumím i na nějaký fotky, muselo to být fakt parádní.
Po docela nudných TEMPTEST nastupují ještě mnohem nudnější UNFUN. Kurva, ten název fakt seděl. Žádná sranda, takovej ultra měkkej punk, v tříčlenné sestavě. Hodně slabý, jdu ven na pivo. Jo, i venku se nesmí pít. Nesmíte pít v autobusu, nesmíte pít na ulici, nesmíte vnášet chlast na koncert, chlast koupíte jen v obchodě s chlastem a je příšerně drahej. Kanada je v tomto maximálně divná!!! Se slzou v oku vzpomínám na Kodaň, kde si člověk mohl dělat, co chtěl, válet se nasračku na chodníku, dožadovat se dalšího piva a každýmu to bylo jedno. No jiný kraj, jiný mrav.
Další skupinou je SPECTRES a ti s přehledem vyhrávají soutěž o nejhorší a nejnudnější kapelu celýho festu. Prý post-punk, což jsem nevěděl, co si pod tím mám představit, ale po jejich vystoupení to už vím. Takže i když 2 kytary, tak se po čas celý gigu vůbec nic neděje, je to pomalý, nudný já bych řekl, že to ani není punk, ale takovej psycho rock s nahalovaným vokálem. Hrozný, usínám u toho a vyzvídám, proč takový s odpuštěním hovno hraje na punkovým festu. Je mi řečeno, že spousta lidí, přišla jen na ně. No tak v tom případě teda jo. Já jsem unuděn takřka k smrti a liju tam další piva.
Konečně nějaká ta rychlost. CHUCK NORRIS, vcelku profláklá hc sebranka, která mě však nikdy nebrala. Nějak tyto hc/thrash partičky nemusím. Ale po té hrůze před tím, je to balzám na uši. Parádní zpěv. Týpek si drží mikrofon tak 20 cm před hubou, parádní přiškrcenej jek a la ANAL CUNT. Hudebně mě to opět moc nebere. Jo, je to občas rychlý, ale je to na mě moc chaotický. Chybí tomu větší přímočarost. Ale určitě dobrý vystoupení.
Na otázku, co hrají následující RIPPER, je mi řečeno, že prý „kind of crust.“ No tak to teda ani náhodou. Je to rock’n‘roll v duchu Motorhead, něco jak naše hvězdy nejjasnější Malignant Tumour. RIPPER vržou jen ve třech, holka na basu, slaví prý dnes narozeniny…, nevypadala, že by z toho byla nějak dovázaná. Zvuk je otřesnej, zvuk kytary dost kolísá a je to pičovsky nahlas. Ale jinak to valí jak prase, moc dobrej bicmen a kytarista jedno sólo za druhým. Takový umění… Docela dobrý, místama moc dobrý.
Natěšen velmi na DEATHRAID do sebe kopu další piva a je mi řečeno, že DEATHRAID nebyli vpuštěni do Kanady a museli se vrátit zpátky do USA!! Ty vole, to snad ani není možný. To jak kdyby Morkhimmel nepustili na Slovensko. Moje zklamání je obrovské, protože ač jsem slyšel jen pár songů z myspace, tak jsem očekával mimořádnou palbu v duchu CONSUME, což já teda fakt můžu. Kurva, do piči, to mě sere. A nejsem sám, kdo pičuje o 106. Snad je tady ještě někdy stihnu.
A tak na to jdou HELLSHOCK. Páprda, kterýho jsem hodnotil jako nějakýho starýho ožungra, kterej došel na koncert jen proto, že tam není drahý pivo, se chápe kytary už se ta mašina rozjíždí. Nejsem žádnej velkej znalec HELLSHOCK, ale co jsem byl doma, tak mi bylo do hlavy vtloukáno, že GUIDED CRADLE jsou vlastně čeští HELLSHOCK a jelikož G.C. jsou parádní bandou, tak i ti HELLSHOCK musí být logicky taky super, když je vlastně inspirovali. Naposlouchaný jsem měl jen jedno album, ze kterýho zahráli snad jen jeden vál, ale jinak ten set kurva vraždil. Ta podobnost s GUIDED CRADLE tam určitě je, ale dle mýho zbytečnýho názoru jsou GUIDED CRADLE trošku jinde a snad i lepší. Prostě toho tam hrají tak nějak víc a ten jejich crust je víc variabilní, víc chytlavej. HELLSHOCK je jedno tempo, jeden ubíjející riff, kterej se opakuje vcelku dlouho dobu a pak se to zlomí do crustové palby. Že by to teda byl ten onej dnes tolik oslavovanej stench core? Haha. Zpěvák si hned ze začátku rozbíjí mikrofonem hlavu a všichni kytaristi jdou při nájezdu do crustu do vzduchu. I ten páprda. Tak tak to má kurva být!!!! Tím výskokem si mě omotávají kolem krku kytar. Válec je to nemilosrdný, to teda fakt že jo. Celej gig má neuvěřitelný kule a pařím jak vzteklej. Vynikající! Řekl bych, že v Čechách a hlavně v Brně (jestli tam teda budou hrát) to bude totální masakr!!! Žel brzo končí a přídavek žádnej. Škoda přeškoda, dal bych si ještě tak půlhodinky.
Konec zvonec. Lidí moc nebylo, DEATHRAID nedorazili, ale pivo jsme popili, kraválu poslechli, něco málo pokecali, zapařili na HELLSHOCK, takže co víc si přát? Při odchodu potkávám holku, která má zádovku MASTERS HAMMER!! Čumím jak piča. Když říkám, že jsem z Čech, tak týpek vedle, jestli znám DAI (kurva už ani nevím, jak se to píše). Tak to padám na řiť úplně, protože tuto skupinu si asi ani doma moc lidí nepamatuje. Určitě to byl nějakej starodávnej death metal, co si já pamatuju.
Recenze Koncerty Reakce (0) | Zobrazit všechny články ...

   
PŘIHLÁŠENÍ

 

Registrovat uživatele
Zapomenuté heslo

Vstup do administrace
GDPR

 
HLEDÁNÍ A MAIL LIST

search
mailing list


 
HEY I NEED YOUR HELP!

Virhe & Steriili Tila

21.08.2024
All booking...
 
AKCE
OBSCENE EXTREME WARM UP
OBSCENE EXTREME WARM UP 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 18:00 - 23:00 )
Ostrava - Barrák Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 26.04.2024 - 26.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Brno Více informací ...
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats 26.04.2024 ( 20:00 )
Brno Kabinet Múz Více informací ...
OBSCENE SOCIETY FEST
OBSCENE SOCIETY FEST 27.04.2024 - 28.04.2024 ( 14:00 - 03:00 )
PARDUBICE - KLUB ABC Více informací ...
Bomby na Nitru
Bomby na Nitru 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 16:00 - 23:50 )
Nitra, Nová Pekáreň Více informací ...
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ
ROZPOR, DISTAX, MÄRNØ 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 22:00 )
Břeclav Více informací ...
Hella punx uvádí!
Hella punx uvádí! 27.04.2024 - 27.04.2024 ( 20:00 - 23:00 )
Hella - Újezd u Cerhovic Více informací ...
Zobrazit všechny akce
 
POSLEDNÍ GALERIE
HANAKUSO, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:15, Siki


THALIDOMIDE, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:13, Siki


NO VIDA, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:12, Siki


NEŘÁD, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:10, Siki


GODOT YOUTH, Brno - Sibiř, 20.4.24
22.04.2024 12:09, Siki


PHRENELITH, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:01, Siki


NEKUS, Praha - Eternie, 12.4.24
14.04.2024 12:00, Siki


 
NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY
Neuro Bats | rozhovor (329)
Garlands – Ztracená místa (254)
VINYL RULEZ | 07/2023 - 12/2023 (181)
Bratislavské Dievčatá - s/t (178)
Hippie Chippies - Double Trouble (164)
V.O.H. - Cesta bez konce (163)
Neuro Bats - Noble Roses In The Midst Of Weeds (153)
NEJOBLÍBEĚJŠÍ ČLÁNKY
Bratislavské Dievčatá - s/t
Fuck On The Beach / Skiplife - split 7
V.O.H. - Cesta bez konce
Earth Crust Displacement - Under The Surface
The Drowns - BLACKED OUT
DEATH CULTURE DEPRIVATION – PAST
HOW CAN LIMO KID KILL YOUR DREAMS? #10
 
POSLEDNÍ REAKCE
 
SOUTĚŽ
V tuto chvíli není vypsaná soutěž.
 

TOPlist
   



Web-Stranky.cz afa svoboda zvirat kids and heroes 007 strahov malarie dayafter evidence nzdm thor steinar ism marast Periferia

© 2024 Czechcore.cz | Scripted by Sonic (www.pro-neziskovky.cz) | Design concept by Max

Souhlas s cookies

Používáme pouze "funkční" cookies nutné pro provoz webu.

Více o GDPR.