Začíná: 04.06.2016 14:00
Končí: 05.06.2016 05:00
Kde: Brno - Malá Amerika
Zveme vás na Veganské hody, které se letos už podruhé uskuteční i v Brně. První červnová sobota bude v prostorách Malé Ameriky a FBB klubu Na Dráze patřit ochutnávkám nejrozmanitějších veganských jídel, přednáškám a workshopům. Akce je pro všechny, kteří by se o veganství rádi dozvěděli víc a chtějí se přesvědčit, že je veganství nejenom zdravé, ale i chutné a dostupné.
Druhý ročník brněnských Hodů začne v sobotu 4. června ve 14:00. Kromě množství stánků, na kterých budete moct přinášet a ochutnávat vaše přinesená jídla, bude připraven bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na workshopy (například kvašení zeleniny, výrobu sushi či domácích veganských sýrů atd.), přednášky (o veganské stravě při vytrvalostním sportu, o psychologii efektivního šíření veganství) nebo tolik oblíbené ukázky veganského vaření.
K poslechu budou celé odpoledne hrát spřátelení DJs, které v podvečer nahradí akustické a hiphopové kapely.
Na afterparty letos můžete tančit až do svítání a ponese se v režii 142BPM crew a jejich zajímavých hostů.
Akce je zdarma, vstupné bude pouze na večerní program.
Více informací o programu a průběhu Veganských hodů již brzy.
FB událost: facebook.com/events/271311289878304
Pro detaily a kontakt navštivte http://brno.veganskehody.cz/
Více info už brzy!
Cílem Veganských hodů není nakrmit co nejvíce „platících zákazníků“. Na Hodech chceme bourat rozdíly mezi pořadateli a návštěvníky, chceme se potkávat a ochutnávat veganské jídlo. To se neobejde bez vaší pomoci; můžete-li, zapojte se taky: http://brno.veganskehody.cz/zapojse/
Letos se můžete těšit na následující přednášky: Martin Kovaľ – Veganská strava při vytrvalostním sportu
1, Během k veganství, inspirace ve zdravé rostlinné stravě 2, Veganský jídelníček běžce, tipy a triky 3, Závody, kdy a kolik kalorií, 5 minut matematiky 4, Diskuze
Záměrem přednášky je přiblížit veganské stravování pro potřeby vytrvalostního sportu. Hlavní důraz se klade na kvalitní regeneraci, která je úzce spojená se stravou. V přednášce se rozeberou i teoretické a praktické principy stravování se během nejen běžeckých ultra-trail závodů, ale i v ostatním vytrvalostním sportovním výkonu.
Přednáší: Martin Kovaľ Ultraběžec a vegan, který úspěšně absolvoval nejeden závod doma i v zahraničí, brázdi lesní chodníčky šest dní v týdnu. S konceptem přednášek ”Hory v teniskách”, které se konaly už vícekrát v Bratislavě ale i v Praze, se snaží motivovat a poradit každému běžci. Je jedním ze zakladatelů Slovenské Skyrunningové asociace. ----------------------------------------------------------------------------------- Barbora Hunčovská – Psychologie efektivního šíření veganství Proč je pro tolik lidí nepřijatelné přejít na veganství, ačkoli znají důvody? Proč odmítají konfrontaci s realitou? Na jedné straně dnes stále více soucítíme se zvířaty a chráníme je, na straně druhé ale čím dál více odsouváme mimo naše zraky chov tzv. hospodářských zvířat. Zavíráme oči před vším, co produkce živočišných potravin způsobuje. Jak k tomu dochází? Tato přednáška se pokouší odpovědět na otázku, proč soucitní lidé zavírají oči před utrpením tzv. hospodářských zvířat a proč jej vědomě podporují. Budeme se zabývat procesy, které nám umožňují ignorovat realitu. Zároveň si ukážeme, co lidem brání ve změně a jak jim můžeme v přijetí reality pomoci. Přednáška je určena veganům i konzumentům masa, začátečníkům i zkušeným aktivistům.
Barbora Hunčovská, historička a aktivistka. Ochranou práv zvířat a propagací veganství se zabývá 10 let, je zakládající členkou pražské organizace Otevři oči, ve které dodnes působí. Dlouhodobě se zabývá teorií a praxí efektivního šíření veganství a udržitelného aktivismu. Na poli historie se věnuje násilí ve válkách a používání zvířat ve válkách. Více se o Báře a její práci můžete dočíst na jejím blogu www.wellbekind.blogspot.cz.
Stejně jako loni, i letos se můžete těšit na oblíbené ukázky veganského vaření.
Martin Smrek z kolektivu Veganských hodů v Bratislavě se rozhodl pro jednoduché, ale velice chutné obědové menu: má v plánu podělit se s námi o recept na svoji oblíbenou italskou rajčatovou polévku a tofu kung pao.
Jiří "Jiřina" Malenovský, spoluzakladatel brněnského klubu a restaurace Vegalite, nám předvede, proč je Phở víc než jenom "ta vietnamská polévka" a jak na ni. A ne že si ji pak začnete vařit doma a nebudete na ni chodit do Vegalite!
|